به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایرنا از اراک، کووید ۱۹ پس از ورود به کشور به سرعت انتشار یافت و برای مقابله با شیوع این بیماری آموزش بهداشت فردی در دستور کار متولیان بهداشتی کشور قرار گرفت.
صدا و سیما به عنوان رسانه ملی هر روز در بخش خبری ساعت ۱۴ جدیدترین آمار مبتلان به کرونا را اعلام میکند و در برنامههای مختلف در طول شبانهروز درباره این بیماری توضیح میدهد.
اما در این آموزشها جای خالی ناشنوایان حس میشود، چراکه این افراد دارای معلولیت نمیتوانند آموزش، اخبار و اطلاعات درباره کرونا را از طریق رادیو و تلویزیون دریافت کنند.
امروزه افراد ناشنوا با نیازهای ویژه اقلیت بزرگی را به خود اختصاص میدهند و پیشبینی نکردن چگونگی ارایه آموزشهای بهداشتی درباره کرونا میتواند این افراد را خانهنشین و یا مبتلا به این بیماری کند.
این افراد به لحاظ جسمی سالم هستند اما به لحاظ معلولیت شنوایی شاید از دید جامعه دور بمانند.
زبان اشاره یک ابزار ارتباطی است که به رسمیت جهانی شناخته شده است و در ایران هم وابستگی بچههای ناشنوا به این زبان خیلی زیاد است.
زبان اشاره بهترین مترجم آموزشهای بهداشتی برای پیشگیری از ویروس کرونا است.
۱۷ درصد از افراد معلول کشور را کمشنوایان و ناشنوایان یعنی جمعیتی حدود ۲۳۰ هزار نفر را شامل میشوند و ۶۷۹ ناشنوا و کمشنوا، در استان مرکزی هستند.
رییس کمیته پیشگیری از بیماریهای واگیردار سازمان بهزیستی کشور در ابلاغیهای از ادارات کل بهزیستی سراسر کشور خواست تا تمهیدات ویژهای را برای حضور مترجم زبان اشاره برای ارتباط با بیماران دارای اختلالات شنوایی مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بگیرند.
در این ابلاغیه از اعلام آمادگی انجمن ملی زبان اشاره برای حضور مترجم زبان اشاره در بیمارستانها خبر دادهاند و از ادارات کل بهزیستی همه استانهای سراسر کشور خواسته شده، با هماهنگی انجمن ملی زبان اشاره و انجمنهای ناشنوایان، اقدامات لازم برای حضور یک مترجم زبان اشاره به هنگام مراجعه و بستری شدن بیمار دارای اختلالات شنوایی مبتلا به کرونا در بیمارستان انجام شود تا آموزشهای لازم به فرد بیمار به صورت زبان اشاره داده شود.
مددکاران بهزیستی به خانههای ناشنوایان میروند
رییس بهزیستی خمین با اشاره به اینکه ۳۸۴ معلول ناشنوا تحت پوشش خدمات این نهاد حمایتی هستند، گفت: مددکاران بهزیستی با حضور در منزل این افراد آموزشهای لازم درباره بیماری کرونا و رعایت بهداشت فردی را به آنها آموزش میدهند.
اسماعیل خانجانی افزود: توضیح این بیماری برای ناشنوایان سخت است چراکه زمینه ذهنی درباره آن ندارند و توزیع بروشورهای آموزشی درباره پیشگیری از کرونا از دیگر اقدامات بهزیستی خمین است.
وی اظهار کرد: ناشنوایان به دلیل اینکه حس شنوایی ندارند خیلی کم در جریان اوضاع جامعه قرار میگیرند و اطلاعات زیادی درباره شرایط جامعه ندارند.
رییس بهزیستی خمین تصریح کرد: اطلاعاتی که درباری بیماری کرونا و نحوه ابتلا به این بیماری به صورت زیرنویس در شبکه خبر و صدا و سیما منتشر میشود بهزیستی را در آموزش به ناشنوایان یاری میکند.
فضای مجازی نیازمند تولیداتی با زبان اشاره برای ناشنوایان است
مدیرعامل یک موسسه توانبخشی در خمین با بیان اینکه آموزش خاصی برای ناشنوایان تدارک دیده نشده است، گفت: تعداد کمی کلیپ با موضوع شستوشوی دست در فضای مجازی منتشر شد.
محسن مشایخی افزود: این کلیپها باید گستردهتر ساخته شوند و به موضوعاتی نظیر عدم حضور در امکان عمومی، استفاده از دستکش در هنگام استفاده از خودپردازها و رعایت فاصله یک متر با دیگران پرداخته و در تمام شبکههای مجازی انتشار پیدا کنند.
وی تاکید کرد: در پخش اخبارو پیامهای بهداشتی درباره کرونا از رسانه ملی از رابطین ناشنوایان استفاده نمیشود.
مدیرعامل این موسسه توانبخشی در خمین ادامه داد: دیگر معلولان میتوانند این پیامها را بشنوند و یا پرستاران و خانواده مراقب آنها هستند اما ناشنوایان مورد غفلت جامعه قرار گرفتند.
توزیع ۴۵ هزار بروشور برای پیشگیری و مقابله با کرونا در خمین
رییس دانشکده علوم پزشکی خمین با اشاره به توزیع ۴۵ هزار برگ بروشور، پوستر و تراکت با موضوع آموزش پیشگیری از بیماری کرونا ویروس سطح شهرستان گفت: ناشنوایان یکی از مخاطبان اصلی این اطلاعرسانی هستند.
دکتر مجتبی دیدهدار افزود: ۱۷پوستر آموزشی در مراکز درمانی و بیمارستان خمین و بنرهای پویش «در خانه بمانیم» در سطح شهر به منظور مقابله با شیوع کووید ۱۹ نصب شده است.
وی بیان کرد: ۲ بیلبورد در ورودیهای شهر از مسیر اراک و تهران و ۱۵۰ برچسب شبرنگ در جایگاههای سوخت و دستگاههای خودپرداز با هدف پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا ویروس نصب شده است.
رییس دانشکده علوم پزشکی خمین با بیان اینکه کرونا باید ازسوی تمام مردم جدی گرفته شود، ادامه داد: آموزش به مردم برای پیشگیری از کرونا وظیفه این دانشکده است و اقشار مختلف جامه در این آموزشها مورد توجه قرار میگیرند.
راهاندازی سامانه جامع آموزش مجازی دانشآموزان با نیازهای ویژه
رییس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان مرکزی گفت: سامانه جامع آموزش مجازی دانشآموزان با نیازهای ویژه در این استان راهاندازی شد که علاوه بر این قشر، خانوادههای آنان نیز میتوانند از آن استفاده کنند.
محمود عسگری افزود: در این سامانه علاوه بر محتواهای آموزشی، محتواهای بهداشتی و توانبخشی(کاردرمانی، گفتاردرمانی، شنوایی شناسی، فیزیوتراپی و بینایی سنجی)، مشاورهای، ورزش در خانه و آموزشهای قرآن و نماز در قالب تمرینات، بازیها و فیلمهای کوتاه در زمان تعطیلی مدارس در اختیار دانشآموزان و خانوادهها قرار میگیرد.
کرونا، ویروس شایعی است که با علایم سرماخوردگی مشاهده میشد، اما از سال ۲۰۰۲ این ویروس جهش ژنتیکی داشته و ابتدا خود را با بیماری سارس، پس از آن مرس و در حال حاضر به شکل کووید ۱۹ نشان داده که با دوره نهفتگی ۲ تا ۱۴ روز و با تظاهراتی نظیر تب بالا، سرفه، تنگی نفس، سردرد و گاهی با اسهال و استفراغ همراه است.
تاکنون ۳۳ مورد مرگ مشکوک مبتلایان به کووید ۱۹ در استان مرکزی گزارش شده که ۱۵ مورد آن کرونا مثبت بوده است.
۳۸۹ نفر بر اساس آخرین رصد آماری و نتایج آزمایشگاهی در استان مرکزی به کرونا مبتلا شدهاند.
۳۵ نفر از بیماران مبتلا به کرونا ویروس در استان مرکزی بهبود یافته و با منفی شدن نتایج آزمایشگاهی از بیمارستان مرخص شدهاند.
نظر شما